About Cecile

Muziek en creativiteit lopen als een rode draad door het leven van Cecile. De mooiste klanken vulden vroeger de woonkamer; de plek waar de vleugel een centrale rol kreeg en iedere dag werd bespeeld door haar vader, een befaamd pianist. Cecile heeft al op jonge leeftijd een mix van creatieve expressies gekend en groeide zelf uit tot succesvolle zangeres, pianiste, toneelspeelster, toneellerares en kunstenares. De vleugel kreeg ook in haar eigen huis een speciale plek. Haar huidige woonhuis werd gebouwd om de vleugel heen en werd in 2002 omgedoopt tot Kunsthuis Rosmalen, een plek waar kunst en muziek samensmelten. Hier vinden de meest uiteenlopende concerten plaats met artiesten vanuit de hele wereld. Symbolisch en van ongekende waarde, is het ingelijste portret van haar vader, spelend achter zijn vleugel, opgaand in zijn muziek. Dit portret is onlosmakelijk verbonden met de vleugel.

Op de bovenste etage van Kunsthuis Rosmalen bevindt zich het atelier. De etage is omringd door 52 ramen, wat zorgt voor een uitgestrekt zicht en heel veel licht; dé ideale plek om te schilderen.

Toch laat Cecile zich niet bevangen door ruimtes, ze streeft naar vrijheid. Daarom vertrekt ze voor verrijking naar Portugal. De plek waar Cecile haar ultieme rust en inspiratie vindt. Een plek waar zich geen drukte en geen stress bevinden; een plek waar niets moet en alles mag. De zon die verwarmt en de zee die lonkt. Het uitzicht op de laguna betekent een palet vol blauwe tinten en iedere dag een nieuwe kleurenzee.

In haar expressieve vrijheid komen de invloeden van kleur en vorm op de relatie tussen landschap en mens op abstracte wijze tot stand. Ze laat zich inspireren door het voortdurend wisselende spel van water, licht, lucht, aarde en poëzie. Ook haar karakter als energieke, excentrieke en expressieve vrouw zie je direct terug in haar werk.